Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mięsa
jagnięcina kotlet z rusztu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt jagnięcina kotlet z rusztu dostarcza 240 kcal lub 999 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jagnięcina kotlet z rusztu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 25.7 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 15.2 g |
- w tym cholesterol | 48.9 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.52 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.77 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.71 g |
Woda | 58 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 5.5 μg | 0.69% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
Witamina B3 lub PP | 7.45 mg | 46.56% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0 mg | 0% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 2.8 μg | 112% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 19.7 mg | 2.46% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.077 | 7.7% |
Żelazo | 0 mg | 0% |
Jod | 5 μg | 3.33% |
Magnez | 20.1 mg | 5.36% |
Mangan | 0.0079 mg | 0.4% |
Fosfor | 184 mg | 26.29% |
Potas | 0 mg | 0% |
Selen | 9.97 μg | 18.13% |
Sód | 0 mg | - |
Cynk | 3.5 mg | 35% |
Sól lub chlorek sodu | 0.31 mg | 0.04% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.52 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.029 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.079 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.088 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.82 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.15 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.36 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.77 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.77 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.71 g |
- w tym kwas linolowy | 0.54 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.1 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.043 g |
- w tym kwas EPA | 0.013 g |
- w tym kwas DHA | 0.0074 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.02 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |