Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mięsa
jagnięcina antrykot z rusztu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt jagnięcina antrykot z rusztu dostarcza 185 kcal lub 777 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jagnięcina antrykot z rusztu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 26.1 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 9.01 g |
- w tym cholesterol | 90 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.67 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.37 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.7 g |
Woda | 64.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.1 mg | 0.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.21 mg | 15% |
Witamina B3 lub PP | 6.64 mg | 41.5% |
Witamina B5 | 0.7 mg | 11.67% |
Witamina B6 | 0.28 mg | 20% |
Witamina B9 | 15 μg | 7.5% |
Witamina B12 | 1.38 μg | 55.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 22 mg | 2.75% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.12 | 12% |
Żelazo | 1.27 mg | 9.07% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 20 mg | 5.33% |
Mangan | 0.019 mg | 0.95% |
Fosfor | 166 mg | 23.71% |
Potas | 271 mg | 13.55% |
Selen | 9.36 μg | 17.02% |
Sód | 73 mg | - |
Cynk | 3.43 mg | 34.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.18 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.67 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.08 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.039 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.36 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.8 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.06 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.37 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.58 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.7 g |
- w tym kwas linolowy | 0.39 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.06 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.053 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0.004 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.93 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |