Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : drób
indyk mięso i skóra, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt indyk mięso i skóra dostarcza 132 kcal lub 557 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
indyk mięso i skóra: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 23.4 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 4.31 g |
- w tym cholesterol | 68 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.15 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.46 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.46 g |
Woda | 73.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 9.5 μg | 1.19% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.3 μg | 6% |
Witamina E lub tokoferol | 0.3 mg | 2.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.056 mg | 5.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B3 lub PP | 5.86 mg | 36.63% |
Witamina B5 | 0.78 mg | 13% |
Witamina B6 | 0.5 mg | 35.71% |
Witamina B9 | 8.5 μg | 4.25% |
Witamina B12 | 1.11 μg | 44.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 10.5 mg | 1.31% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.11 | 11% |
Żelazo | 0.83 mg | 5.93% |
Jod | 1.5 μg | 1% |
Magnez | 23 mg | 6.13% |
Mangan | 0.012 mg | 0.6% |
Fosfor | 167 mg | 23.86% |
Potas | 227 mg | 11.35% |
Selen | 24 μg | 43.64% |
Sód | 103 mg | - |
Cynk | 1.57 mg | 15.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.25 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.15 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.0029 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.015 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.038 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.79 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.31 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.46 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.17 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.46 g |
- w tym kwas linolowy | 1 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.058 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.24 g |
- w tym kwas EPA | 0.036 g |
- w tym kwas DHA | 0.12 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.09 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |