Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
herbatniki z owocami o obniżonej zawartości soli, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt herbatniki z owocami o obniżonej zawartości soli dostarcza 443 kcal lub 1860 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
herbatniki z owocami o obniżonej zawartości soli: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 10.8 g |
Węglowodany | 61.4 g |
- w tym cukry sucres | 20.2 g |
- w tym skrobia | 38.1 g |
- w tym błonnik | 6 g |
Lipidy | 15.8 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.8 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.2 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3 g |
Woda | 5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 1 μg | 0.13% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 7 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.25 μg | 5% |
Witamina E lub tokoferol | 2.5 mg | 20.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 1.63 mg | 148.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.95 mg | 139.29% |
Witamina B3 lub PP | 19.5 mg | 121.88% |
Witamina B5 | 10.9 mg | 181.67% |
Witamina B6 | 2.4 mg | 171.43% |
Witamina B9 | 435 μg | 217.5% |
Witamina B12 | 0.04 μg | 1.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 45 mg | 5.63% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.1 | 10% |
Żelazo | 1.95 mg | 13.93% |
Jod | 12 μg | 8% |
Magnez | 40 mg | 10.67% |
Mangan | 0.3 mg | 15% |
Fosfor | 160 mg | 22.86% |
Potas | 325 mg | 16.25% |
Selen | 2.5 μg | 4.55% |
Sód | 15 mg | - |
Cynk | 0.35 mg | 3.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.038 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.8 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.2 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |