Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
herbatniki z gwarantowaną zawartością witamin, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt herbatniki z gwarantowaną zawartością witamin dostarcza 458 kcal lub 1930 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
herbatniki z gwarantowaną zawartością witamin: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 9.63 g |
Węglowodany | 72.6 g |
- w tym cukry sucres | 23.3 g |
- w tym skrobia | 49 g |
- w tym błonnik | 0.75 g |
Lipidy | 14.2 g |
- w tym cholesterol | 15.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.07 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.98 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.26 g |
Woda | 1.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 30 μg | - |
Witamina C | 3 mg | 3.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.55 μg | 11% |
Witamina E lub tokoferol | 6.3 mg | 52.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 2.6 mg | 236.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.8 mg | 128.57% |
Witamina B3 lub PP | 20.1 mg | 125.63% |
Witamina B5 | 0.82 mg | 13.67% |
Witamina B6 | 3.35 mg | 239.29% |
Witamina B9 | 212 μg | 106% |
Witamina B12 | < 0.08 μg | 3.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 0 mg | 0% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.28 | 28% |
Żelazo | 2 mg | 14.29% |
Jod | 13 μg | 8.67% |
Magnez | 54 mg | 14.4% |
Mangan | 1.59 mg | 79.5% |
Fosfor | 149 mg | 21.29% |
Potas | 275 mg | 13.75% |
Selen | 6 μg | 10.91% |
Sód | 62.3 mg | - |
Cynk | 1.5 mg | 15% |
Sól lub chlorek sodu | 0.16 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.07 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.013 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.013 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.013 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.044 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.013 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.14 g |
- w tym kwas palmitynowy | 5.4 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.49 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.98 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.95 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.26 g |
- w tym kwas linolowy | 3.02 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.25 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.013 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.03 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |