Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
herbatniki z gwarantowaną zawartością witamin i minerałów, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt herbatniki z gwarantowaną zawartością witamin i minerałów dostarcza 476 kcal lub 1990 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
herbatniki z gwarantowaną zawartością witamin i minerałów: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 10.8 g |
Węglowodany | 61.9 g |
- w tym cukry sucres | 22.1 g |
- w tym skrobia | 39 g |
- w tym błonnik | 3.5 g |
Lipidy | 19.8 g |
- w tym cholesterol | 1.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.44 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.75 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.32 g |
Woda | 1.28 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0.68 μg | 0.09% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 30 μg | - |
Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 31.2 mg | 260% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 1.7 mg | 154.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.95 mg | 139.29% |
Witamina B3 lub PP | 2.1 mg | 13.13% |
Witamina B5 | 0.61 mg | 10.17% |
Witamina B6 | 3.7 mg | 264.29% |
Witamina B9 | 157 μg | 78.5% |
Witamina B12 | < 0.08 μg | 3.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 0 mg | 0% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.35 | 35% |
Żelazo | 6.4 mg | 45.71% |
Jod | 11 μg | 7.33% |
Magnez | 195 mg | 52% |
Mangan | 5.69 mg | 284.5% |
Fosfor | 213 mg | 30.43% |
Potas | 256 mg | 12.8% |
Selen | 8 μg | 14.55% |
Sód | 177 mg | - |
Cynk | 1.9 mg | 19% |
Sól lub chlorek sodu | 0.44 mg | 0.06% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 8.44 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.019 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.019 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.019 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.019 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.019 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.17 g |
- w tym kwas palmitynowy | 6.76 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.39 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.75 g |
- w tym kwas oleinowy | 6.71 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.32 g |
- w tym kwas linolowy | 3.16 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.12 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.019 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.78 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |