Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
herbatniki maślane z czekoladą, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt herbatniki maślane z czekoladą dostarcza 504 kcal lub 2110 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
herbatniki maślane z czekoladą: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.71 g |
Węglowodany | 61.2 g |
- w tym cukry sucres | 29.4 g |
- w tym skrobia | 28.9 g |
- w tym błonnik | 3.23 g |
Lipidy | 25 g |
- w tym cholesterol | 63.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 15.8 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.36 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.01 g |
Woda | 2.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 116 μg | 14.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 52 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 2.67 mg | 22.25% |
Witamina K1 | 3 μg | 4% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.089 mg | 6.36% |
Witamina B3 lub PP | 0.22 mg | 1.38% |
Witamina B5 | 0.35 mg | 5.83% |
Witamina B6 | 0.066 mg | 4.71% |
Witamina B9 | 25.6 μg | 12.8% |
Witamina B12 | 0.41 μg | 16.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 34 mg | 4.25% |
Chlorki | 297 mg | 37.13% |
Miedź | 0.33 | 33% |
Żelazo | 7 mg | 50% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 51 mg | 13.6% |
Mangan | 0.65 mg | 32.5% |
Fosfor | 140 mg | 20% |
Potas | 270 mg | 13.5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 297 mg | - |
Cynk | 0.9 mg | 9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.75 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 15.8 g |
- w tym kwas masłowy | 0.26 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.37 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.32 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.24 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.54 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.63 g |
- w tym kwas palmitynowy | 6.61 g |
- w tym kwas stearynowy | 3.54 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.36 g |
- w tym kwas oleinowy | 5.47 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.01 g |
- w tym kwas linolowy | 0.8 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.09 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.02 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.19 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |