Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sosy solone
harissa, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt harissa dostarcza 72 kcal lub 301 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
harissa: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.72 g |
Węglowodany | 7.3 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0.5 g |
- w tym błonnik | 5.1 g |
Lipidy | 2.9 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.47 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.73 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.01 g |
Woda | 77.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 4000 μg | - |
Witamina C | 31.9 mg | 39.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 6.1 mg | 50.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.21 mg | 15% |
Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
Witamina B5 | 0.52 mg | 8.67% |
Witamina B6 | 0.26 mg | 18.57% |
Witamina B9 | 28 μg | 14% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 78.1 mg | 9.76% |
Chlorki | 1920 mg | 240% |
Miedź | < 1 | 100% |
Żelazo | 3.1 mg | 22.14% |
Jod | 43.5 μg | 29% |
Magnez | 47.2 mg | 12.59% |
Mangan | < 1 mg | 50% |
Fosfor | 63 mg | 9% |
Potas | 710 mg | 35.5% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 1120 mg | - |
Cynk | < 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 2.81 mg | 0.35% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.47 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.02 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.38 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.069 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.73 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.5 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.01 g |
- w tym kwas linolowy | 0.97 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.04 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 4.3 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |