Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : owoce surowe
gujawa, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt gujawa dostarcza 55.1 kcal lub 230 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
gujawa: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.59 g |
Węglowodany | 6.05 g |
- w tym cukry sucres | 5.96 g |
- w tym skrobia | 0.095 g |
- w tym błonnik | 7.67 g |
Lipidy | 0.73 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.21 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.067 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.31 g |
Woda | 82.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 374 μg | - |
Witamina C | 228 mg | 285% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.73 mg | 6.08% |
Witamina K1 | 2.6 μg | 3.47% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.052 mg | 4.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.04 mg | 2.86% |
Witamina B3 lub PP | 1.08 mg | 6.75% |
Witamina B5 | 0.45 mg | 7.5% |
Witamina B6 | 0.094 mg | 6.71% |
Witamina B9 | 49 μg | 24.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 14 mg | 1.75% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.23 | 23% |
Żelazo | 0.26 mg | 1.86% |
Jod | 0.8 μg | 0.53% |
Magnez | 16 mg | 4.27% |
Mangan | 0.15 mg | 7.5% |
Fosfor | 40 mg | 5.71% |
Potas | 308 mg | 15.4% |
Selen | 0.5 μg | 0.91% |
Sód | 2 mg | - |
Cynk | 0.21 mg | 2.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.005 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.21 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.015 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.17 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.019 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.067 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.043 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.31 g |
- w tym kwas linolowy | 0.15 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.059 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.88 g |
Popioły | 0.95 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |