Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sosy solone
guacamole, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt guacamole dostarcza 100 kcal lub 418 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
guacamole: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.18 g |
Węglowodany | 5.85 g |
- w tym cukry sucres | 2.65 g |
- w tym skrobia | 1 g |
- w tym błonnik | 5.65 g |
Lipidy | 16.5 g |
- w tym cholesterol | 3.6 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.95 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.03 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.49 g |
Woda | 72.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 100 μg | - |
Witamina C | 359 mg | 448.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 2.4 mg | 20% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.094 mg | 8.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.089 mg | 6.36% |
Witamina B3 lub PP | 1.45 mg | 9.06% |
Witamina B5 | 0.88 mg | 14.67% |
Witamina B6 | 0.36 mg | 25.71% |
Witamina B9 | 60.3 μg | 30.15% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 18 mg | 2.25% |
Chlorki | 765 mg | 95.63% |
Miedź | 0.2 | 20% |
Żelazo | 0.6 mg | 4.29% |
Jod | 20 μg | 13.33% |
Magnez | 26.7 mg | 7.12% |
Mangan | 0.2 mg | 10% |
Fosfor | 27 mg | 3.86% |
Potas | 440 mg | 22% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 543 mg | - |
Cynk | 0.4 mg | 4% |
Sól lub chlorek sodu | 1.38 mg | 0.17% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.95 g |
- w tym kwas masłowy | 0.016 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.019 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.013 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.013 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.023 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.075 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.47 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.16 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.03 g |
- w tym kwas oleinowy | 8.14 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.49 g |
- w tym kwas linolowy | 1.34 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.12 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.013 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.13 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |