Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sałaty mieszane i warzywa surowe
grzyb pieczarka w sosie pomidorowym, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt grzyb pieczarka w sosie pomidorowym dostarcza 52 kcal lub 218 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
grzyb pieczarka w sosie pomidorowym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.08 g |
Węglowodany | 3.95 g |
- w tym cukry sucres | 2.38 g |
- w tym skrobia | 0.28 g |
- w tym błonnik | 2.35 g |
Lipidy | 3.55 g |
- w tym cholesterol | 0.11 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.23 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.74 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.43 g |
Woda | 84.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 747 μg | - |
Witamina C | 10.3 mg | 12.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.47 mg | 12.25% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.062 mg | 5.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B3 lub PP | 1.88 mg | 11.75% |
Witamina B5 | 0.76 mg | 12.67% |
Witamina B6 | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B9 | 27.3 μg | 13.65% |
Witamina B12 | 0.018 μg | 0.72% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 22.6 mg | 2.83% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.17 | 17% |
Żelazo | 0.58 mg | 4.14% |
Jod | 2.46 μg | 1.64% |
Magnez | 13.8 mg | 3.68% |
Mangan | 0.13 mg | 6.5% |
Fosfor | 52.2 mg | 7.46% |
Potas | 292 mg | 14.6% |
Selen | 1.79 μg | 3.25% |
Sód | 500 mg | - |
Cynk | 0.39 mg | 3.9% |
Sól lub chlorek sodu | 1.26 mg | 0.16% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.23 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.74 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.43 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.026 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.6 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |