Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
grzyb dowolnego typu z puszki odsączony, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt grzyb dowolnego typu z puszki odsączony dostarcza 24.9 kcal lub 104 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
grzyb dowolnego typu z puszki odsączony: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.87 g |
Węglowodany | 2.56 g |
- w tym cukry sucres | 2.18 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 2.4 g |
Lipidy | 0.29 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.038 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.005 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.11 g |
Woda | 91.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | 0.01 mg | 0.08% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.085 mg | 7.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.021 mg | 1.5% |
Witamina B3 lub PP | 1.59 mg | 9.94% |
Witamina B5 | 0.81 mg | 13.5% |
Witamina B6 | 0.061 mg | 4.36% |
Witamina B9 | 12 μg | 6% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 18.9 mg | 2.36% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.15 | 15% |
Żelazo | 0.79 mg | 5.64% |
Jod | 1 μg | 0.67% |
Magnez | 6.65 mg | 1.77% |
Mangan | 0.035 mg | 1.75% |
Fosfor | 66 mg | 9.43% |
Potas | 129 mg | 6.45% |
Selen | < 2.2 μg | 4% |
Sód | 425 mg | - |
Cynk | 0.51 mg | 5.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.8 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.038 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.001 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.003 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.001 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.019 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.006 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.005 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.11 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.13 g |
Popioły | 1.67 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |