Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sucharki i grzanki
grzanki, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt grzanki dostarcza 533 kcal lub 2220 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
grzanki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 9.02 g |
Węglowodany | 50.7 g |
- w tym cukry sucres | 3.69 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 3.08 g |
Lipidy | 31.6 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.39 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.3 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.95 g |
Woda | 3.05 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0 mg | 0% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 0 mg | 0% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.13 | 13% |
Żelazo | 0 mg | 0% |
Jod | 6.3 μg | 4.2% |
Magnez | 0 mg | 0% |
Mangan | 0.62 mg | 31% |
Fosfor | 0 mg | 0% |
Potas | 0 mg | 0% |
Selen | < 2.2 μg | 4% |
Sód | 832 mg | - |
Cynk | 0.71 mg | 7.1% |
Sól lub chlorek sodu | 2.08 mg | 0.26% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.39 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.018 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.19 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.24 g |
- w tym kwas palmitynowy | 6.3 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.65 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.3 g |
- w tym kwas oleinowy | 8.96 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.95 g |
- w tym kwas linolowy | 4.87 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.039 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.00089 g |
- w tym kwas DHA | 0.00026 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.57 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |