Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : owoce surowe
gruszka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt gruszka dostarcza 59 kcal lub 247 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
gruszka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.49 g |
Węglowodany | 10.9 g |
- w tym cukry sucres | 9.15 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 2.9 g |
Lipidy | 0.27 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.067 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.057 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
Woda | 83.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 14 μg | - |
Witamina C | 4.62 mg | 5.78% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.41 mg | 3.42% |
Witamina K1 | 4.4 μg | 5.87% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.015 mg | 1.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.021 mg | 1.5% |
Witamina B3 lub PP | 0.23 mg | 1.44% |
Witamina B5 | 0.06 mg | 1% |
Witamina B6 | 0.022 mg | 1.57% |
Witamina B9 | 11.5 μg | 5.75% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 6.46 mg | 0.81% |
Chlorki | 61 mg | 7.63% |
Miedź | 0.071 | 7.1% |
Żelazo | 0.072 mg | 0.51% |
Jod | 0.7 μg | 0.47% |
Magnez | 8.23 mg | 2.19% |
Mangan | 0.03 mg | 1.5% |
Fosfor | 15.4 mg | 2.2% |
Potas | 132 mg | 6.6% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 1.8 mg | - |
Cynk | 0.097 mg | 0.97% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0045 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.067 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.00022 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.048 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0093 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.057 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.017 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
- w tym kwas linolowy | 0.1 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.015 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.39 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |