Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa surowe
groszek, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt groszek dostarcza 67.3 kcal lub 283 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
groszek: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.84 g |
Węglowodany | 7 g |
- w tym cukry sucres | 5.67 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 5.5 g |
Lipidy | 0.55 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.042 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
Woda | 79.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 449 μg | - |
Witamina C | 41.5 mg | 51.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.075 mg | 0.63% |
Witamina K1 | 40.9 μg | 54.53% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.29 mg | 26.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.13 mg | 9.29% |
Witamina B3 lub PP | 2.15 mg | 13.44% |
Witamina B5 | 0.43 mg | 7.17% |
Witamina B6 | 0.16 mg | 11.43% |
Witamina B9 | 45 μg | 22.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 27.5 mg | 3.44% |
Chlorki | 37.5 mg | 4.69% |
Miedź | 0.14 | 14% |
Żelazo | 1.64 mg | 11.71% |
Jod | 0.58 μg | 0.39% |
Magnez | 30.5 mg | 8.13% |
Mangan | 0.4 mg | 20% |
Fosfor | 119 mg | 17% |
Potas | 272 mg | 13.6% |
Selen | 1.02 μg | 1.85% |
Sód | 3.5 mg | - |
Cynk | 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0088 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.092 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0075 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.042 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.042 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
- w tym kwas linolowy | 0.24 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.048 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.84 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |