Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
groszek z marchewką z puszki odsączony, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt groszek z marchewką z puszki odsączony dostarcza 50.1 kcal lub 211 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
groszek z marchewką z puszki odsączony: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.57 g |
Węglowodany | 7.59 g |
- w tym cukry sucres | 3.89 g |
- w tym skrobia | 3.5 g |
- w tym błonnik | 3.27 g |
Lipidy | 0.33 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.051 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.014 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.067 g |
Woda | 86.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 3000 μg | - |
Witamina C | 6.6 mg | 8.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | traces mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.074 mg | 6.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.053 mg | 3.79% |
Witamina B3 lub PP | 0.58 mg | 3.63% |
Witamina B5 | 0.12 mg | 2% |
Witamina B6 | 0.088 mg | 6.29% |
Witamina B9 | 18 μg | 9% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 23 mg | 2.88% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.75 mg | 5.36% |
Jod | 2 μg | 1.33% |
Magnez | 14 mg | 3.73% |
Mangan | 0.36 mg | 18% |
Fosfor | 46 mg | 6.57% |
Potas | 100 mg | 5% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 244 mg | - |
Cynk | 0.58 mg | 5.8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.61 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.051 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.005 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.005 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.024 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.004 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.014 g |
- w tym kwas oleinowy | < 0.01 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.067 g |
- w tym kwas linolowy | < 0.01 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.01 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.95 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |