Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa surowe
groszek z marchewką mrożony, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt groszek z marchewką mrożony dostarcza 55.9 kcal lub 235 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
groszek z marchewką mrożony: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.89 g |
Węglowodany | 7.1 g |
- w tym cukry sucres | 3.43 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 4.3 g |
Lipidy | 0.37 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.097 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.03 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
Woda | 82.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 13.6 mg | 17% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.19 mg | 17.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.081 mg | 5.79% |
Witamina B3 lub PP | 1.41 mg | 8.81% |
Witamina B5 | 0.2 mg | 3.33% |
Witamina B6 | 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B9 | 36 μg | 18% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 29.5 mg | 3.69% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.089 | 8.9% |
Żelazo | 1.2 mg | 8.57% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 18 mg | 4.8% |
Mangan | 0.24 mg | 12% |
Fosfor | 60 mg | 8.57% |
Potas | 194 mg | 9.7% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 31.3 mg | - |
Cynk | 0.52 mg | 5.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.082 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.097 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.001 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.074 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.008 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.03 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.62 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |