Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
groszek z marchewką mrożony gotowany, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt groszek z marchewką mrożony gotowany dostarcza 50.4 kcal lub 212 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
groszek z marchewką mrożony gotowany: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.09 g |
Węglowodany | 7.02 g |
- w tym cukry sucres | 4.36 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 3.1 g |
Lipidy | 0.42 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.077 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.035 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
Woda | 85.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 4730 μg | - |
Witamina C | 8.1 mg | 10.13% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.52 mg | 4.33% |
Witamina K1 | 18.8 μg | 25.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.23 mg | 20.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.064 mg | 4.57% |
Witamina B3 lub PP | 1.15 mg | 7.19% |
Witamina B5 | 0.16 mg | 2.67% |
Witamina B6 | 0.087 mg | 6.21% |
Witamina B9 | 26 μg | 13% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 23 mg | 2.88% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.076 | 7.6% |
Żelazo | 0.94 mg | 6.71% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 16 mg | 4.27% |
Mangan | 0.2 mg | 10% |
Fosfor | 49 mg | 7% |
Potas | 158 mg | 7.9% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 68 mg | - |
Cynk | 0.45 mg | 4.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.17 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.077 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.001 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.068 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.007 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.035 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.57 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |