Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : owoce surowe
grejpfrut, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt grejpfrut dostarcza 35.1 kcal lub 149 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
grejpfrut: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.63 g |
Węglowodany | 5.92 g |
- w tym cukry sucres | 5.92 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.33 g |
Lipidy | 0.2 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.045 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.034 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.067 g |
Woda | 90.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 552 μg | - |
Witamina C | 40.9 mg | 51.13% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.22 mg | 1.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.043 mg | 3.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.028 mg | 2% |
Witamina B3 lub PP | 0.28 mg | 1.75% |
Witamina B5 | 0.28 mg | 4.67% |
Witamina B6 | 0.044 mg | 3.14% |
Witamina B9 | 24.5 μg | 12.25% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 23.3 mg | 2.91% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.036 | 3.6% |
Żelazo | 0.051 mg | 0.36% |
Jod | 0.3 μg | 0.2% |
Magnez | 11.7 mg | 3.12% |
Mangan | 0.021 mg | 1.05% |
Fosfor | 13.8 mg | 1.97% |
Potas | 144 mg | 7.2% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 1.63 mg | - |
Cynk | 0.063 mg | 0.63% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0041 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.045 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.04 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.005 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.034 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.034 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.067 g |
- w tym kwas linolowy | 0.052 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.015 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 1.48 g |
Popioły | 0.31 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |