Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : owoce surowe
granat, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt granat dostarcza 75.9 kcal lub 321 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
granat: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.29 g |
Węglowodany | 14.2 g |
- w tym cukry sucres | 13.7 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 2.3 g |
Lipidy | 0.74 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.093 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.079 g |
Woda | 80 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 8.15 mg | 10.19% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.6 mg | 5% |
Witamina K1 | 16.4 μg | 21.87% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.049 mg | 4.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.042 mg | 3% |
Witamina B3 lub PP | 0.3 mg | 1.88% |
Witamina B5 | 0.49 mg | 8.17% |
Witamina B6 | 0.09 mg | 6.43% |
Witamina B9 | 38 μg | 19% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 6.5 mg | 0.81% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.11 | 11% |
Żelazo | 0.3 mg | 2.14% |
Jod | 0.9 μg | 0.6% |
Magnez | 7.5 mg | 2% |
Mangan | 0.12 mg | 6% |
Fosfor | 22 mg | 3.14% |
Potas | 248 mg | 12.4% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 3 mg | - |
Cynk | 0.35 mg | 3.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0075 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.006 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.07 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.038 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.093 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.079 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.97 g |
Popioły | 0.57 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |