Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : aromaty
goździk, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt goździk dostarcza 335 kcal lub 1390 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
goździk: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.97 g |
Węglowodany | 31.6 g |
- w tym cukry sucres | 2.38 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 33.9 g |
Lipidy | 13 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.95 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.39 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.61 g |
Woda | 9.87 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 45 μg | - |
Witamina C | 0.2 mg | 0.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 8.82 mg | 73.5% |
Witamina K1 | 142 μg | 189.33% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.16 mg | 14.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.22 mg | 15.71% |
Witamina B3 lub PP | 1.56 mg | 9.75% |
Witamina B5 | 0.51 mg | 8.5% |
Witamina B6 | 0.39 mg | 27.86% |
Witamina B9 | 25 μg | 12.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 632 mg | 79% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.37 | 37% |
Żelazo | 11.8 mg | 84.29% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 259 mg | 69.07% |
Mangan | 60.1 mg | 3005% |
Fosfor | 104 mg | 14.86% |
Potas | 1020 mg | 51% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 277 mg | - |
Cynk | 2.32 mg | 23.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.69 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.95 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.13 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.009 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.026 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.035 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.26 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.86 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.68 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.39 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.78 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.61 g |
- w tym kwas linolowy | 2.56 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.59 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.008 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 5.63 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |