Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ziemniaki i inne bulwy
frytki mrożone pieczone w piekarniku, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt frytki mrożone pieczone w piekarniku dostarcza 213 kcal lub 896 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
frytki mrożone pieczone w piekarniku: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.75 g |
Węglowodany | 32.6 g |
- w tym cukry sucres | < 0.4 g |
- w tym skrobia | 30.6 g |
- w tym błonnik | 4.2 g |
Lipidy | 6.6 g |
- w tym cholesterol | < 0.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.75 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.24 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.32 g |
Woda | 51.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 5 μg | - |
Witamina C | 2.38 mg | 2.98% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 7.64 mg | 63.67% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.097 mg | 8.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.018 mg | 1.29% |
Witamina B3 lub PP | 1.15 mg | 7.19% |
Witamina B5 | 0.52 mg | 8.67% |
Witamina B6 | 0.52 mg | 37.14% |
Witamina B9 | 40.6 μg | 20.3% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 11 mg | 1.38% |
Chlorki | 267 mg | 33.38% |
Miedź | 0.11 | 11% |
Żelazo | 0.67 mg | 4.79% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 29 mg | 7.73% |
Mangan | 0.15 mg | 7.5% |
Fosfor | 81 mg | 11.57% |
Potas | 590 mg | 29.5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 156 mg | - |
Cynk | 0.45 mg | 4.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.39 mg | 0.05% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.75 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.46 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.21 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.24 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.16 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.32 g |
- w tym kwas linolowy | 3.28 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.02 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.72 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |