Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : owoce surowe
figi, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt figi dostarcza 54 kcal lub 226 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
figi: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.85 g |
Węglowodany | 14.3 g |
- w tym cukry sucres | 14.3 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 2.63 g |
Lipidy | 0.3 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.069 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.059 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
Woda | 79.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 85 μg | - |
Witamina C | 2 mg | 2.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.11 mg | 0.92% |
Witamina K1 | 4.7 μg | 6.27% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.06 mg | 5.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B3 lub PP | 0.4 mg | 2.5% |
Witamina B5 | 0.3 mg | 5% |
Witamina B6 | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B9 | 7.5 μg | 3.75% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 39 mg | 4.88% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.07 | 7% |
Żelazo | 0.37 mg | 2.64% |
Jod | 1.5 μg | 1% |
Magnez | 17 mg | 4.53% |
Mangan | 0.13 mg | 6.5% |
Fosfor | 22.5 mg | 3.21% |
Potas | 232 mg | 11.6% |
Selen | traces μg | 0% |
Sód | 1 mg | - |
Cynk | 0.15 mg | 1.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0038 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.069 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.002 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.041 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.011 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.059 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.051 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
- w tym kwas linolowy | 0.11 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.68 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |