Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
fasolka szparagowa zielona z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt fasolka szparagowa zielona z puszki odsączona dostarcza 22 kcal lub 91.2 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
fasolka szparagowa zielona z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.33 g |
Węglowodany | 1.78 g |
- w tym cukry sucres | 0.66 g |
- w tym skrobia | 0.86 g |
- w tym błonnik | 3.36 g |
Lipidy | 0.31 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.09 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.014 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.19 g |
Woda | 92 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 122 μg | - |
Witamina C | 3.1 mg | 3.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.14 mg | 1.17% |
Witamina K1 | 38.9 μg | 51.87% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.053 mg | 4.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.053 mg | 3.79% |
Witamina B3 lub PP | 0.15 mg | 0.94% |
Witamina B5 | 0.15 mg | 2.5% |
Witamina B6 | 0.03 mg | 2.14% |
Witamina B9 | 20.5 μg | 10.25% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 42.7 mg | 5.34% |
Chlorki | 518 mg | 64.75% |
Miedź | 0.13 | 13% |
Żelazo | 0.81 mg | 5.79% |
Jod | 1 μg | 0.67% |
Magnez | 13 mg | 3.47% |
Mangan | 0.094 mg | 4.7% |
Fosfor | 25.3 mg | 3.61% |
Potas | 94 mg | 4.7% |
Selen | 0.9 μg | 1.64% |
Sód | 261 mg | - |
Cynk | 0.23 mg | 2.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.69 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.09 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.078 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.012 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.014 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.009 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.19 g |
- w tym kwas linolowy | 0.065 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.077 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.15 g |
Popioły | 1.04 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |