Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
fasola mung kiełki lub kiełki sojowe z puszki odsączone, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt fasola mung kiełki lub kiełki sojowe z puszki odsączone dostarcza 20.6 kcal lub 86.6 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
fasola mung kiełki lub kiełki sojowe z puszki odsączone: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.56 g |
Węglowodany | 2.36 g |
- w tym cukry sucres | 1.78 g |
- w tym skrobia | 0.4 g |
- w tym błonnik | 1.63 g |
Lipidy | 0.12 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.058 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.008 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.02 g |
Woda | 95.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 2 μg | - |
Witamina C | 0.65 mg | 0.81% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.065 mg | 0.54% |
Witamina K1 | 13.4 μg | 17.87% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.025 mg | 2.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B3 lub PP | 0.21 mg | 1.31% |
Witamina B5 | 0.14 mg | 2.33% |
Witamina B6 | 0.031 mg | 2.21% |
Witamina B9 | 26 μg | 13% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 13.4 mg | 1.68% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.047 | 4.7% |
Żelazo | 0.26 mg | 1.86% |
Jod | 1.6 μg | 1.07% |
Magnez | 7.53 mg | 2.01% |
Mangan | 0.039 mg | 1.95% |
Fosfor | 26 mg | 3.71% |
Potas | 31.5 mg | 1.58% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 141 mg | - |
Cynk | 0.11 mg | 1.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.35 mg | 0.04% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.058 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.011 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.003 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.008 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.02 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.52 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |