Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Fasola czerwona gotowana kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : rośliny strączkowe gotowane

fasola czerwona gotowana  

fasola czerwona gotowana, wartość odżywcza:

fasola czerwona gotowana : 109 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt fasola czerwona gotowana dostarcza 109 kcal lub 458 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

fasola czerwona gotowana : białka, węglowodany i lipidy

fasola czerwona gotowana: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

fasola czerwona gotowana : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka8.48 g
Węglowodany13.8 g
- w tym cukry sucres3.8 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik7.33 g
Lipidy0.55 g
- w tym cholesterol0 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0.072 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.039 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.28 g
Woda67 g
Alkohol0 g

fasola czerwona gotowana : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

fasola czerwona gotowana : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol0 μg0%
Beta-karoten lub prowitamina A0 μg-
Witamina C1.2 mg1.5%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol0.03 mg0.25%
Witamina K18.4 μg11.2%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.16 mg14.55%
Witamina B2 lub ryboflawina0.058 mg4.14%
Witamina B3 lub PP0.58 mg3.63%
Witamina B50.22 mg3.67%
Witamina B60.12 mg8.57%
Witamina B9130 μg65%
Witamina B120 μg0%

fasola czerwona gotowana : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

fasola czerwona gotowana : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 51.5 mg6.44%
Chlorki0 mg0%
Miedź0.2424%
Żelazo2.94 mg21%
Jod5 μg3.33%
Magnez23.4 mg6.24%
Mangan0.33 mg16.5%
Fosfor142 mg20.29%
Potas403 mg20.15%
Selen< 2.2 μg4%
Sód2 mg-
Cynk0.63 mg6.3%
Sól lub chlorek sodu0.0055 mg0%

fasola czerwona gotowana : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0.072 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0 g
- w tym kwas palmitynowy0.064 g
- w tym kwas stearynowy0.008 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.039 g
- w tym kwas oleinowy0 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.28 g
- w tym kwas linolowy0 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

fasola czerwona gotowana : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły1.09 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense