Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : rośliny strączkowe gotowane
fasola biała perłowa z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt fasola biała perłowa z puszki odsączona dostarcza 92.9 kcal lub 391 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
fasola biała perłowa z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.1 g |
Węglowodany | 12.2 g |
- w tym cukry sucres | 0.2 g |
- w tym skrobia | 12 g |
- w tym błonnik | 6.3 g |
Lipidy | 0.79 g |
- w tym cholesterol | 0.072 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.11 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.016 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
Woda | 72 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.37 mg | 3.08% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.16 mg | 11.43% |
Witamina B3 lub PP | 0.79 mg | 4.94% |
Witamina B5 | < 0.05 mg | 0.83% |
Witamina B6 | 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 23 μg | 11.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 63.1 mg | 7.89% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 1.3 mg | 9.29% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | 26.5 mg | 7.07% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 86 mg | 12.29% |
Potas | 281 mg | 14.05% |
Selen | < 2.2 μg | 4% |
Sód | 293 mg | - |
Cynk | < 0.1 mg | 1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.73 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.11 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.001 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.057 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.007 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.016 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.5 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |