Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dżemy i tym podobne
dżem owocowy o obniżonej zawatości cukru, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt dżem owocowy o obniżonej zawatości cukru dostarcza 166 kcal lub 694 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
dżem owocowy o obniżonej zawatości cukru: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.48 g |
Węglowodany | 41.2 g |
- w tym cukry sucres | 38.7 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.6 g |
Lipidy | 0.21 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.044 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.036 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 54.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 62 μg | - |
Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.17 mg | 1.42% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
Witamina B5 | < 0.05 mg | 0.83% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 16.8 μg | 8.4% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 12.3 mg | 1.54% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | < 0.1 mg | 0.71% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | 7 mg | 1.87% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 12.8 mg | 1.83% |
Potas | 75.8 mg | 3.79% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 9 mg | - |
Cynk | < 0.1 mg | 1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.022 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.044 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.00008 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.00008 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.015 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.036 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.036 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 0.051 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.054 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | < 0.00008 g |
- w tym kwas DHA | < 0.00008 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.28 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |