Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
dynia olbrzymia z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt dynia olbrzymia z puszki odsączona dostarcza 108 kcal lub 456 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
dynia olbrzymia z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.83 g |
Węglowodany | 24.7 g |
- w tym cukry sucres | 3.3 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.9 g |
Lipidy | 0.19 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.087 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.02 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.033 g |
Woda | 81.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 6940 μg | - |
Witamina C | 4.2 mg | 5.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.58 mg | 4.83% |
Witamina K1 | 16 μg | 21.33% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.024 mg | 2.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.037 mg | 2.64% |
Witamina B3 lub PP | 0.28 mg | 1.75% |
Witamina B5 | 0.4 mg | 6.67% |
Witamina B6 | 0.056 mg | 4% |
Witamina B9 | 15.5 μg | 7.75% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 23 mg | 2.88% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.073 | 7.3% |
Żelazo | 0.87 mg | 6.21% |
Jod | 0.7 μg | 0.47% |
Magnez | 15 mg | 4% |
Mangan | 0.099 mg | 4.95% |
Fosfor | 26 mg | 3.71% |
Potas | 206 mg | 10.3% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 123 mg | - |
Cynk | 0.14 mg | 1.4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.21 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.087 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0028 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.017 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.06 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0074 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.02 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.002 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.033 g |
- w tym kwas linolowy | 0.012 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.021 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.56 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |