Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : inne produkty rybne typu przystawki
dorsz ikra wędzona z puszki, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt dorsz ikra wędzona z puszki dostarcza 146 kcal lub 614 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
dorsz ikra wędzona z puszki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 26.9 g |
Węglowodany | 0.1 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 4.2 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.56 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.65 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.31 g |
Woda | 67 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 8.7 μg | 1.09% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 27.2 μg | 544% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0 mg | 0% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 8.2 mg | 1.03% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.082 | 8.2% |
Żelazo | 1.11 mg | 7.93% |
Jod | 173 μg | 115.33% |
Magnez | 12.8 mg | 3.41% |
Mangan | 0.13 mg | 6.5% |
Fosfor | 453 mg | 64.71% |
Potas | 280 mg | 14% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 290 mg | - |
Cynk | 4.3 mg | 43% |
Sól lub chlorek sodu | 0.73 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.56 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.47 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.093 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.65 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.37 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.31 g |
- w tym kwas linolowy | 0.093 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.37 g |
- w tym kwas DHA | 0.84 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.9 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |