Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Dorsz gotowany na parze kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : ryby i płazy gotowane

dorsz gotowany na parze  

dorsz gotowany na parze, wartość odżywcza:

dorsz gotowany na parze : 106 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt dorsz gotowany na parze dostarcza 106 kcal lub 451 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

dorsz gotowany na parze : białka, węglowodany i lipidy

dorsz gotowany na parze: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

dorsz gotowany na parze : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka24.5 g
Węglowodany0 g
- w tym cukry sucres0 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik0 g
Lipidy0.95 g
- w tym cholesterol43 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0.14 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.07 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.3 g
Woda73.4 g
Alkohol0 g

dorsz gotowany na parze : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

dorsz gotowany na parze : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol2 μg0.25%
Beta-karoten lub prowitamina Atraces μg-
Witamina C0 mg0%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol0.48 mg4%
Witamina K10 μg0%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.01 mg0.91%
Witamina B2 lub ryboflawina0.03 mg2.14%
Witamina B3 lub PP0.8 mg5%
Witamina B50.23 mg3.83%
Witamina B60.19 mg13.57%
Witamina B913 μg6.5%
Witamina B122 μg80%

dorsz gotowany na parze : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

dorsz gotowany na parze : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 10 mg1.25%
Chlorki120 mg15%
Miedź0.022%
Żelazo0.1 mg0.71%
Jod110 μg73.33%
Magnez21 mg5.6%
Mangan0.01 mg0.5%
Fosfor240 mg34.29%
Potas360 mg18%
Selen29.1 μg52.91%
Sód65 mg-
Cynk0.5 mg5%
Sól lub chlorek sodu0.16 mg0.02%

dorsz gotowany na parze : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0.14 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0.0041 g
- w tym kwas palmitynowy0.11 g
- w tym kwas stearynowy0.032 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.07 g
- w tym kwas oleinowy0.06 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.3 g
- w tym kwas linolowy0.0092 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.0017 g
- w tym kwas arachidonowy0.017 g
- w tym kwas EPA0.1 g
- w tym kwas DHA0.16 g

dorsz gotowany na parze : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0.97 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense