Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : desery mleczne świeże
deser z kaszy manny na mleku, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt deser z kaszy manny na mleku dostarcza 144 kcal lub 607 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
deser z kaszy manny na mleku: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.46 g |
Węglowodany | 25 g |
- w tym cukry sucres | 14.9 g |
- w tym skrobia | 5.8 g |
- w tym błonnik | 0.55 g |
Lipidy | 3.23 g |
- w tym cholesterol | 10.1 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.28 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.7 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.078 g |
Woda | 67.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 14 μg | 1.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 53 μg | - |
Witamina C | 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.7 μg | 14% |
Witamina E lub tokoferol | < 0.1 mg | 0.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
Witamina B3 lub PP | 0.13 mg | 0.81% |
Witamina B5 | 0.39 mg | 6.5% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | < 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | 0.2 μg | 8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 83.7 mg | 10.46% |
Chlorki | 89 mg | 11.13% |
Miedź | 0.036 | 3.6% |
Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
Jod | 8.4 μg | 5.6% |
Magnez | 11 mg | 2.93% |
Mangan | 0.038 mg | 1.9% |
Fosfor | 177 mg | 25.29% |
Potas | 135 mg | 6.75% |
Selen | < 2.2 μg | 4% |
Sód | 37.8 mg | - |
Cynk | 0.39 mg | 3.9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.095 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.28 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.7 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.078 g |
- w tym kwas linolowy | 0.067 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.011 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.59 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |