Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : desery mleczne świeże
deser mleczno-ryżowy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt deser mleczno-ryżowy dostarcza 126 kcal lub 531 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
deser mleczno-ryżowy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.34 g |
Węglowodany | 21.3 g |
- w tym cukry sucres | 12.9 g |
- w tym skrobia | 8.36 g |
- w tym błonnik | 0.28 g |
Lipidy | 3.01 g |
- w tym cholesterol | 9 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.97 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.79 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
Woda | 71.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 26.5 μg | 3.31% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 11 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.095 mg | 0.79% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
Witamina B3 lub PP | 0.21 mg | 1.31% |
Witamina B5 | 0.32 mg | 5.33% |
Witamina B6 | 0.043 mg | 3.07% |
Witamina B9 | 22 μg | 11% |
Witamina B12 | < 0.08 μg | 3.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 61.6 mg | 7.7% |
Chlorki | 120 mg | 15% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.2 mg | 1.43% |
Jod | 8.83 μg | 5.89% |
Magnez | 10.9 mg | 2.91% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 75 mg | 10.71% |
Potas | 96 mg | 4.8% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 51.3 mg | - |
Cynk | 0.4 mg | 4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.13 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.97 g |
- w tym kwas masłowy | 0.079 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.08 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.055 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.035 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.097 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.33 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.95 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.31 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.79 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.68 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym kwas linolowy | 0.074 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.014 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.005 g |
- w tym kwas EPA | < 0.005 g |
- w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.59 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |