Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : słoiczki i dania dla niemowląt
danie warzywne z kaszką i mlekiem dla dzieci od 8/12 miesięcy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt danie warzywne z kaszką i mlekiem dla dzieci od 8/12 miesięcy dostarcza 77.5 kcal lub 324 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
danie warzywne z kaszką i mlekiem dla dzieci od 8/12 miesięcy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.1 g |
Węglowodany | 8.1 g |
- w tym cukry sucres | 3.4 g |
- w tym skrobia | 4.7 g |
- w tym błonnik | 2.6 g |
Lipidy | 3.5 g |
- w tym cholesterol | 4.38 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.31 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.19 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.7 g |
Woda | 83.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 804 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.015 μg | 0.3% |
Witamina E lub tokoferol | 1.23 mg | 10.25% |
Witamina K1 | 8.9 μg | 11.87% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.068 mg | 6.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.09 mg | 6.43% |
Witamina B3 lub PP | 0.84 mg | 5.25% |
Witamina B5 | 0.36 mg | 6% |
Witamina B6 | 0.098 mg | 7% |
Witamina B9 | 26.5 μg | 13.25% |
Witamina B12 | 0.086 μg | 3.44% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 56.6 mg | 7.08% |
Chlorki | 156 mg | 19.5% |
Miedź | 0.047 | 4.7% |
Żelazo | 0.47 mg | 3.36% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 14 mg | 3.73% |
Mangan | 0.15 mg | 7.5% |
Fosfor | 46 mg | 6.57% |
Potas | 150 mg | 7.5% |
Selen | < 1 μg | 1.82% |
Sód | 101 mg | - |
Cynk | 0.4 mg | 4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.25 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.31 g |
- w tym kwas masłowy | 0.057 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.047 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.037 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.057 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.2 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.63 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.21 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.19 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.14 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.7 g |
- w tym kwas linolowy | 0.59 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.11 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0033 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0002 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0002 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.69 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |