Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : słoiczki i dania dla niemowląt
danie warzywne z kaszką i mlekiem dla dzieci od 6/8 miesięcy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt danie warzywne z kaszką i mlekiem dla dzieci od 6/8 miesięcy dostarcza 47.6 kcal lub 201 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
danie warzywne z kaszką i mlekiem dla dzieci od 6/8 miesięcy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.8 g |
Węglowodany | 7.8 g |
- w tym cukry sucres | 0.7 g |
- w tym skrobia | 4.9 g |
- w tym błonnik | 1.9 g |
Lipidy | 0.6 g |
- w tym cholesterol | < 700 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.058 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.22 g |
Woda | 87.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 560 μg | - |
Witamina C | 0.77 mg | 0.96% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.015 μg | 0.3% |
Witamina E lub tokoferol | 0.52 mg | 4.33% |
Witamina K1 | 4.24 μg | 5.65% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.086 mg | 7.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.08 mg | 5.71% |
Witamina B3 lub PP | 1.5 mg | 9.38% |
Witamina B5 | 0.39 mg | 6.5% |
Witamina B6 | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B9 | 8.17 μg | 4.09% |
Witamina B12 | 0.044 μg | 1.76% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 34.1 mg | 4.26% |
Chlorki | 70.1 mg | 8.76% |
Miedź | 0.033 | 3.3% |
Żelazo | 0.24 mg | 1.71% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 11.2 mg | 2.99% |
Mangan | 0.087 mg | 4.35% |
Fosfor | 30 mg | 4.29% |
Potas | 167 mg | 8.35% |
Selen | 0.96 μg | 1.75% |
Sód | 83.6 mg | - |
Cynk | 0.26 mg | 2.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.21 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.058 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.00096 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.037 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.012 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.19 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.22 g |
- w tym kwas linolowy | 0.18 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.033 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0002 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0002 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.26 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |