Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : słoiczki i dania dla niemowląt
danie warzywne z kaszką i mięsem/rybą dla dzieci od 8/12 miesięcy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt danie warzywne z kaszką i mięsem/rybą dla dzieci od 8/12 miesięcy dostarcza 54.9 kcal lub 231 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
danie warzywne z kaszką i mięsem/rybą dla dzieci od 8/12 miesięcy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.8 g |
Węglowodany | 6.77 g |
- w tym cukry sucres | 1.37 g |
- w tym skrobia | 4.5 g |
- w tym błonnik | 2.45 g |
Lipidy | 1.31 g |
- w tym cholesterol | 5.83 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.26 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.56 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.35 g |
Woda | 86.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 870 μg | - |
Witamina C | 0.61 mg | 0.76% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.17 μg | 3.4% |
Witamina E lub tokoferol | 0.75 mg | 6.25% |
Witamina K1 | 16.3 μg | 21.73% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.063 mg | 5.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.04 mg | 2.86% |
Witamina B3 lub PP | 1.11 mg | 6.94% |
Witamina B5 | 0.26 mg | 4.33% |
Witamina B6 | 0.095 mg | 6.79% |
Witamina B9 | 8.09 μg | 4.05% |
Witamina B12 | 0.14 μg | 5.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 17.5 mg | 2.19% |
Chlorki | 155 mg | 19.38% |
Miedź | 0.042 | 4.2% |
Żelazo | 0.3 mg | 2.14% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 9.8 mg | 2.61% |
Mangan | 0.08 mg | 4% |
Fosfor | 41 mg | 5.86% |
Potas | 136 mg | 6.8% |
Selen | 1.22 μg | 2.22% |
Sód | 96.7 mg | - |
Cynk | 0.3 mg | 3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.24 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.26 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.00091 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.012 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.16 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.077 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.56 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.53 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.35 g |
- w tym kwas linolowy | 0.3 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.048 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0013 g |
- w tym kwas EPA | 0.00066 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0002 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.67 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |