Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : słoiczki i dania dla niemowląt
danie warzywne z kaszką i mięsem/rybą dla dzieci od 6/8 miesięcy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt danie warzywne z kaszką i mięsem/rybą dla dzieci od 6/8 miesięcy dostarcza 59 kcal lub 247 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
danie warzywne z kaszką i mięsem/rybą dla dzieci od 6/8 miesięcy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.6 g |
Węglowodany | 5.9 g |
- w tym cukry sucres | 1.6 g |
- w tym skrobia | 4.3 g |
- w tym błonnik | 3.3 g |
Lipidy | 1.6 g |
- w tym cholesterol | 5.49 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.26 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.68 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.54 g |
Woda | 86.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 965 μg | - |
Witamina C | 1.53 mg | 1.91% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.18 μg | 3.6% |
Witamina E lub tokoferol | 1.07 mg | 8.92% |
Witamina K1 | 8.14 μg | 10.85% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.032 mg | 2.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.02 mg | 1.43% |
Witamina B3 lub PP | 1.4 mg | 8.75% |
Witamina B5 | 0.18 mg | 3% |
Witamina B6 | 0.09 mg | 6.43% |
Witamina B9 | 28.8 μg | 14.4% |
Witamina B12 | 0.5 μg | 20% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 19.6 mg | 2.45% |
Chlorki | 68.5 mg | 8.56% |
Miedź | 0.043 | 4.3% |
Żelazo | 0.34 mg | 2.43% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 10.9 mg | 2.91% |
Mangan | 0.098 mg | 4.9% |
Fosfor | 50 mg | 7.14% |
Potas | 139 mg | 6.95% |
Selen | 1.41 μg | 2.56% |
Sód | 76.5 mg | - |
Cynk | 0.36 mg | 3.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.19 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.26 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0015 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.015 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.16 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.067 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.68 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.65 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.54 g |
- w tym kwas linolowy | 0.45 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.078 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0015 g |
- w tym kwas EPA | 0.0045 g |
- w tym kwas DHA | 0.009 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.53 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |