Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : słoiczki i dania dla niemowląt
danie warzywne z kaszką dla dzieci 6/8 miesięcy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt danie warzywne z kaszką dla dzieci 6/8 miesięcy dostarcza 42.9 kcal lub 180 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
danie warzywne z kaszką dla dzieci 6/8 miesięcy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.2 g |
Węglowodany | 6.9 g |
- w tym cukry sucres | 2.8 g |
- w tym skrobia | 3.8 g |
- w tym błonnik | 2.1 g |
Lipidy | 0.7 g |
- w tym cholesterol | < 700 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.066 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.19 g |
Woda | 88.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 1430 μg | - |
Witamina C | 1.87 mg | 2.34% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.0078 μg | 0.16% |
Witamina E lub tokoferol | 0.69 mg | 5.75% |
Witamina K1 | 1.59 μg | 2.12% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.045 mg | 4.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.98 mg | 6.13% |
Witamina B5 | 0.18 mg | 3% |
Witamina B6 | 0.089 mg | 6.36% |
Witamina B9 | 11.1 μg | 5.55% |
Witamina B12 | < 0.01 μg | 0.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 27.1 mg | 3.39% |
Chlorki | 36 mg | 4.5% |
Miedź | 0.04 | 4% |
Żelazo | 0.3 mg | 2.14% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 11.7 mg | 3.12% |
Mangan | 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 28 mg | 4% |
Potas | 170 mg | 8.5% |
Selen | 0.84 μg | 1.53% |
Sód | 81.9 mg | - |
Cynk | 0.23 mg | 2.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.2 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.066 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.045 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.017 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.29 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.19 g |
- w tym kwas linolowy | 0.17 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.023 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas EPA | 0.0011 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0002 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.46 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |