Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : aromaty świeże
czosnek, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt czosnek dostarcza 130 kcal lub 544 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
czosnek: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.81 g |
Węglowodany | 21.2 g |
- w tym cukry sucres | 1.43 g |
- w tym skrobia | 13.4 g |
- w tym błonnik | 4.7 g |
Lipidy | 0.34 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.075 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.011 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.25 g |
Woda | 64.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 5 μg | - |
Witamina C | 18.1 mg | 22.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.045 mg | 0.38% |
Witamina K1 | 1.7 μg | 2.27% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.2 mg | 18.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B3 lub PP | 0.7 mg | 4.38% |
Witamina B5 | 0.6 mg | 10% |
Witamina B6 | 1.99 mg | 142.14% |
Witamina B9 | 51.3 μg | 25.65% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 80.5 mg | 10.06% |
Chlorki | 61 mg | 7.63% |
Miedź | 0.3 | 30% |
Żelazo | 1.6 mg | 11.43% |
Jod | 1.9 μg | 1.27% |
Magnez | 25 mg | 6.67% |
Mangan | 1.67 mg | 83.5% |
Fosfor | 157 mg | 22.43% |
Potas | 401 mg | 20.05% |
Selen | 2 μg | 3.64% |
Sód | 39 mg | - |
Cynk | 1.16 mg | 11.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.098 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.075 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.002 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.00027 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.062 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0039 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.011 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.011 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.25 g |
- w tym kwas linolowy | 0.14 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.013 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.41 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |