Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : czekolady i wyroby czekoladowe
czekolada mleczna z suszonymi owocami i orzechami, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt czekolada mleczna z suszonymi owocami i orzechami dostarcza 559 kcal lub 2330 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
czekolada mleczna z suszonymi owocami i orzechami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.43 g |
Węglowodany | 48.7 g |
- w tym cukry sucres | 43.6 g |
- w tym skrobia | 2.5 g |
- w tym błonnik | 3.52 g |
Lipidy | 35.9 g |
- w tym cholesterol | 17.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 17 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 15.6 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.76 g |
Woda | 1.12 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 37 μg | 4.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 22 μg | - |
Witamina C | < 0.1 mg | 0.13% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.25 mg | 2.08% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.13 mg | 11.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.39 mg | 27.86% |
Witamina B3 lub PP | 0.57 mg | 3.56% |
Witamina B5 | 0.8 mg | 13.33% |
Witamina B6 | 0.4 mg | 28.57% |
Witamina B9 | 42 μg | 21% |
Witamina B12 | 0.32 μg | 12.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 187 mg | 23.38% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.52 | 52% |
Żelazo | 1.4 mg | 10% |
Jod | 17 μg | 11.33% |
Magnez | 61 mg | 16.27% |
Mangan | 1.26 mg | 63% |
Fosfor | 206 mg | 29.43% |
Potas | 579 mg | 28.95% |
Selen | < 8.33 μg | 15.15% |
Sód | 101 mg | - |
Cynk | 1.12 mg | 11.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.25 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 17 g |
- w tym kwas masłowy | 0.15 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.13 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.1 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.071 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.16 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.53 g |
- w tym kwas palmitynowy | 7.17 g |
- w tym kwas stearynowy | 8.17 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 15.6 g |
- w tym kwas oleinowy | 15.6 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.76 g |
- w tym kwas linolowy | 1.66 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.1 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.037 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0033 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.95 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |