Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : czekolady i wyroby czekoladowe
czekolada gorzka z suszonymi owocami i orzechami, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt czekolada gorzka z suszonymi owocami i orzechami dostarcza 565 kcal lub 2350 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
czekolada gorzka z suszonymi owocami i orzechami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 7.72 g |
Węglowodany | 42.3 g |
- w tym cukry sucres | 36.3 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 9.41 g |
Lipidy | 38.4 g |
- w tym cholesterol | 0.88 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 18 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 15.8 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.26 g |
Woda | 0.51 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 54 μg | - |
Witamina C | < 0.1 mg | 0.13% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 2.24 μg | 44.8% |
Witamina E lub tokoferol | 3.96 mg | 33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.62 mg | 3.88% |
Witamina B5 | 0.5 mg | 8.33% |
Witamina B6 | 0.23 mg | 16.43% |
Witamina B9 | 33.5 μg | 16.75% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 63.5 mg | 7.94% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.7 | 70% |
Żelazo | 3.2 mg | 22.86% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 146 mg | 38.93% |
Mangan | 1 mg | 50% |
Fosfor | 210 mg | 30% |
Potas | 500 mg | 25% |
Selen | 2.8 μg | 5.09% |
Sód | 15.4 mg | - |
Cynk | 1.5 mg | 15% |
Sól lub chlorek sodu | 0.038 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 18 g |
- w tym kwas masłowy | 0.073 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.073 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.037 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.037 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.047 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.17 g |
- w tym kwas palmitynowy | 7.08 g |
- w tym kwas stearynowy | 8.01 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 15.8 g |
- w tym kwas oleinowy | 15.8 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.26 g |
- w tym kwas linolowy | 2.22 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.047 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 2.11 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |