Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : czekolady i wyroby czekoladowe
czekolada gorzka z mniej niż 70% kakao, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt czekolada gorzka z mniej niż 70% kakao dostarcza 527 kcal lub 2190 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
czekolada gorzka z mniej niż 70% kakao: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.63 g |
Węglowodany | 43.5 g |
- w tym cukry sucres | 38.9 g |
- w tym skrobia | 4.6 g |
- w tym błonnik | 11.9 g |
Lipidy | 33.7 g |
- w tym cholesterol | 1.6 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 22.3 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.37 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.94 g |
Woda | 0.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 21.3 μg | - |
Witamina C | 0.16 mg | 0.2% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.72 mg | 6% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 1.5 μg | 2% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.15 mg | 13.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.065 mg | 4.64% |
Witamina B3 lub PP | 0.5 mg | 3.13% |
Witamina B5 | 0.22 mg | 3.67% |
Witamina B6 | 0.14 mg | 10% |
Witamina B9 | 22.3 μg | 11.15% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 52.8 mg | 6.6% |
Chlorki | 10.6 mg | 1.33% |
Miedź | 1 | 100% |
Żelazo | 4.64 mg | 33.14% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 123 mg | 32.8% |
Mangan | 1.2 mg | 60% |
Fosfor | 204 mg | 29.14% |
Potas | 490 mg | 24.5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 7.41 mg | - |
Cynk | 2 mg | 20% |
Sól lub chlorek sodu | 0.023 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 22.3 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.02 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.02 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.03 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.09 g |
- w tym kwas palmitynowy | 7.48 g |
- w tym kwas stearynowy | 9.95 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.37 g |
- w tym kwas oleinowy | 9.03 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.94 g |
- w tym kwas linolowy | 0.88 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.06 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.61 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |