Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa surowe
cykoria, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt cykoria dostarcza 20.8 kcal lub 87.7 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
cykoria: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.1 g |
Węglowodany | 3.15 g |
- w tym cukry sucres | 2.2 g |
- w tym skrobia | < 0.5 g |
- w tym błonnik | 1 g |
Lipidy | 0.2 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.034 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0033 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.075 g |
Woda | 95.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
Witamina C | 1.5 mg | 1.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.27 mg | 2.25% |
Witamina K1 | 231 μg | 308% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B3 lub PP | 0.13 mg | 0.81% |
Witamina B5 | 0.14 mg | 2.33% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 44.1 μg | 22.05% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 23.9 mg | 2.99% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.051 | 5.1% |
Żelazo | 0.14 mg | 1% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | 12.4 mg | 3.31% |
Mangan | 0.095 mg | 4.75% |
Fosfor | 24 mg | 3.43% |
Potas | 183 mg | 9.15% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 2.25 mg | - |
Cynk | 0.19 mg | 1.9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0056 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.034 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.002 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.031 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0015 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0033 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.0033 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.075 g |
- w tym kwas linolowy | 0.059 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.016 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.43 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |