Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania warzywne i z roślin strączkowych
cykoria zapiekana z serem i szynką, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt cykoria zapiekana z serem i szynką dostarcza 90.9 kcal lub 378 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
cykoria zapiekana z serem i szynką: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.84 g |
Węglowodany | 3.33 g |
- w tym cukry sucres | 0.33 g |
- w tym skrobia | 3 g |
- w tym błonnik | 2.1 g |
Lipidy | 5.56 g |
- w tym cholesterol | 23.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.72 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.69 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.26 g |
Woda | 81.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 44.7 μg | 5.59% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 291 μg | - |
Witamina C | 3.72 mg | 4.65% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.28 μg | 5.6% |
Witamina E lub tokoferol | 0.23 mg | 1.92% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.24 mg | 21.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
Witamina B3 lub PP | 1.45 mg | 9.06% |
Witamina B5 | 0.28 mg | 4.67% |
Witamina B6 | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B9 | 14.3 μg | 7.15% |
Witamina B12 | 0.3 μg | 12% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 77.2 mg | 9.65% |
Chlorki | 486 mg | 60.75% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.38 mg | 2.71% |
Jod | 8.07 μg | 5.38% |
Magnez | 18.2 mg | 4.85% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 146 mg | 20.86% |
Potas | 104 mg | 5.2% |
Selen | 3.13 μg | 5.69% |
Sód | 276 mg | - |
Cynk | 0.6 mg | 6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.69 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.72 g |
- w tym kwas masłowy | 0.13 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.12 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.078 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.051 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.13 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.43 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.28 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.49 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.69 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.14 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.26 g |
- w tym kwas linolowy | 0.13 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.021 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.37 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |