Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : kawy herbaty kakaa i inne w proszku do przygotowania
cykoria niesłodzona rozpuszczalna w proszku, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt cykoria niesłodzona rozpuszczalna w proszku dostarcza 323 kcal lub 1350 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
cykoria niesłodzona rozpuszczalna w proszku: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.3 g |
Węglowodany | 57.2 g |
- w tym cukry sucres | 21.7 g |
- w tym skrobia | < 0.5 g |
- w tym błonnik | 29.2 g |
Lipidy | 2.5 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.75 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.5 g |
Woda | 2.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B3 lub PP | 10.1 mg | 63.13% |
Witamina B5 | < 0.05 mg | 0.83% |
Witamina B6 | 0.28 mg | 20% |
Witamina B9 | 19.1 μg | 9.55% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 109 mg | 13.63% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 5.5 mg | 39.29% |
Jod | 0.5 μg | 0.33% |
Magnez | 65 mg | 17.33% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 223 mg | 31.86% |
Potas | 0 mg | 0% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 156 mg | - |
Cynk | < 0.1 mg | 1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.39 mg | 0.05% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.75 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.5 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 4.9 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |