Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : wyroby cukiernicze nieczekoladowe
cukierki, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt cukierki dostarcza 365 kcal lub 1527 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
cukierki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.9 g |
Węglowodany | 88.4 g |
- w tym cukry sucres | 72.1 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.63 g |
Lipidy | 7.56 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.89 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.83 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.31 g |
Woda | 6.09 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0 mg | 0% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 26.5 mg | 3.31% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.06 | 6% |
Żelazo | 0.69 mg | 4.93% |
Jod | 6.15 μg | 4.1% |
Magnez | 19.6 mg | 5.23% |
Mangan | 0.066 mg | 3.3% |
Fosfor | 15 mg | 2.14% |
Potas | 68.4 mg | 3.42% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 61.5 mg | - |
Cynk | 0.13 mg | 1.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.15 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 4.89 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0025 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.32 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.035 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.4 g |
- w tym kwas laurynowy | 2.27 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.84 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.48 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.56 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.83 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.31 g |
- w tym kwas linolowy | 0.025 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0064 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0025 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0025 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0025 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.29 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |