Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : bułki i bułeczki
croissant, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt croissant dostarcza 375 kcal lub 1570 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
croissant: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.65 g |
Węglowodany | 40.4 g |
- w tym cukry sucres | 8.83 g |
- w tym skrobia | 31.6 g |
- w tym błonnik | 2.32 g |
Lipidy | 20 g |
- w tym cholesterol | 26.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 11.6 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.75 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.83 g |
Woda | 29.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 70 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.5 μg | 30% |
Witamina E lub tokoferol | 1.1 mg | 9.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.13 mg | 11.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.051 mg | 3.64% |
Witamina B9 | 56 μg | 28% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 33.6 mg | 4.2% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.075 | 7.5% |
Żelazo | 0.8 mg | 5.71% |
Jod | 6.1 μg | 4.07% |
Magnez | 22.4 mg | 5.97% |
Mangan | 0.34 mg | 17% |
Fosfor | 91 mg | 13% |
Potas | 172 mg | 8.6% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 450 mg | - |
Cynk | 0.53 mg | 5.3% |
Sól lub chlorek sodu | 1.1 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 11.6 g |
- w tym kwas masłowy | 0.82 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.64 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.54 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.31 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.59 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.19 g |
- w tym kwas palmitynowy | 5.71 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.7 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.75 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.75 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.83 g |
- w tym kwas linolowy | 1.53 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.25 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.018 g |
- w tym kwas EPA | 0.036 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.53 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |