Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : bułki i bułeczki
croissant z migdałami, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt croissant z migdałami dostarcza 446 kcal lub 1860 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
croissant z migdałami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 7.62 g |
Węglowodany | 35.9 g |
- w tym cukry sucres | 14.1 g |
- w tym skrobia | 21.7 g |
- w tym błonnik | 3.7 g |
Lipidy | 29.1 g |
- w tym cholesterol | 78.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 14.9 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.4 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.88 g |
Woda | 22.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 111 μg | 13.88% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 64.3 μg | - |
Witamina C | 0.044 mg | 0.06% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.44 μg | 8.8% |
Witamina E lub tokoferol | 4.02 mg | 33.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.093 mg | 8.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.89 mg | 5.56% |
Witamina B5 | 0.46 mg | 7.67% |
Witamina B6 | 0.13 mg | 9.29% |
Witamina B9 | 35.6 μg | 17.8% |
Witamina B12 | 0.12 μg | 4.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 55.7 mg | 6.96% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.21 | 21% |
Żelazo | 1.1 mg | 7.86% |
Jod | 7.06 μg | 4.71% |
Magnez | 36.6 mg | 9.76% |
Mangan | 0.43 mg | 21.5% |
Fosfor | 116 mg | 16.57% |
Potas | 174 mg | 8.7% |
Selen | 2.48 μg | 4.51% |
Sód | 317 mg | - |
Cynk | 0.76 mg | 7.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.79 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 14.9 g |
- w tym kwas masłowy | 0.59 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.45 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.27 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.19 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.75 g |
- w tym kwas mirystynowy | 2.39 g |
- w tym kwas palmitynowy | 7.71 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.76 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.4 g |
- w tym kwas oleinowy | 8.53 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.88 g |
- w tym kwas linolowy | 1.75 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.083 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.56 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |