Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe bez dodatków
cordon bleu z kurczaka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt cordon bleu z kurczaka dostarcza 233 kcal lub 973 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
cordon bleu z kurczaka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 14 g |
Węglowodany | 16.3 g |
- w tym cukry sucres | 2.2 g |
- w tym skrobia | 11.9 g |
- w tym błonnik | 0.78 g |
Lipidy | 12.2 g |
- w tym cholesterol | 37.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.2 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.21 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.2 g |
Woda | 54.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 25 μg | 3.13% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 7 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 2.4 mg | 20% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.13 mg | 11.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B3 lub PP | 4.8 mg | 30% |
Witamina B5 | 0.6 mg | 10% |
Witamina B6 | 0.28 mg | 20% |
Witamina B9 | < 16 μg | 8% |
Witamina B12 | 0.58 μg | 23.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 68.5 mg | 8.56% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.071 | 7.1% |
Żelazo | 0.66 mg | 4.71% |
Jod | 8 μg | 5.33% |
Magnez | 32.1 mg | 8.56% |
Mangan | 0.16 mg | 8% |
Fosfor | 172 mg | 24.57% |
Potas | 298 mg | 14.9% |
Selen | 6 μg | 10.91% |
Sód | 683 mg | - |
Cynk | 1.24 mg | 12.4% |
Sól lub chlorek sodu | 1.73 mg | 0.22% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.2 g |
- w tym kwas masłowy | 0.05 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.06 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.04 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.03 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.079 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.25 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.17 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.53 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.21 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.06 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.2 g |
- w tym kwas linolowy | 2.91 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.12 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.033 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.64 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |