Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : rośliny strączkowe gotowane
ciecierzyca z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ciecierzyca z puszki odsączona dostarcza 127 kcal lub 532 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ciecierzyca z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.85 g |
Węglowodany | 16.1 g |
- w tym cukry sucres | 0.47 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 5.46 g |
Lipidy | 2.67 g |
- w tym cholesterol | 0.2 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.36 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.61 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.04 g |
Woda | 68.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 11.5 μg | - |
Witamina C | 0.1 mg | 0.13% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.29 mg | 2.42% |
Witamina K1 | 3.4 μg | 4.53% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.03 mg | 2.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.015 mg | 1.07% |
Witamina B3 lub PP | 0.14 mg | 0.88% |
Witamina B5 | 0.3 mg | 5% |
Witamina B6 | 0.29 mg | 20.71% |
Witamina B9 | 36.5 μg | 18.25% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 41.2 mg | 5.15% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.21 | 21% |
Żelazo | 1.15 mg | 8.21% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 27.5 mg | 7.33% |
Mangan | 0.67 mg | 33.5% |
Fosfor | 82.5 mg | 11.79% |
Potas | 135 mg | 6.75% |
Selen | 23.3 μg | 42.36% |
Sód | 216 mg | - |
Cynk | 0.93 mg | 9.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.54 mg | 0.07% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.36 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.00065 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0043 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.22 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.085 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.61 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.61 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.04 g |
- w tym kwas linolowy | 1 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.036 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |